dissabte, de febrer 17, 2007

Presentació

Benvinguts al tauler d'anuncis del Departament de Valencià de l'IES Vilamarxant.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

aquest departament és el millor sense cap dubte! visca obrint pas!

la del costat ha dit...

continueu així

rzn f1 anim pere!!!!! ha dit...

Alimentació pastissera, perquè està provat que si només menges pastís no et fas gros, ja que un home va menjar solament pastissos durant 3 mesos i es va aprimar 5 quilos. A més estàn bonissims i hi ha de totes les classes. Algunes dades dels pastissos:

Generalment els pastissos combinen farina, sucre o edulcorants, ous, llet, aigua, oli i llevats. També s'hi pot posar fruita natural o en suc. Per fer-los més divertits es decoren amb dolços, amb crema, gominoles, confits i caramels.

La majoria de pastissos s'elaboren amb farina de blat, per tant és important la manera la barrejar els ingredients perquè la massa no adquireixi una textura pastosa, s'ha de remenar el mínim possible una vegada s'hi hagi afegit la farina. La forma de remenar els ingredients dels pastissos és diferent de la del pa. Mentre que la massa del pa s'ha de treballar fort, la del pastís es remena amb cura i poc a poc. El secret d'un bon pastís és la manera de batre els ous i els llevats que s'hi posen, que fan que la massa sigui esponjosa.

És recomanable no utilitzar farina integral, ja que tenen un elevat contingut de gluten. Si es vol fer de xocolata només s'ha d'afegir xocolata en pols a la massa. L'oli ha de ser de sabor suau, si se'n posa un de gust intens pot ocultar el sabor dels ingredients.

Els pastissos s'acostumen a menjar a les festes i reunions familiars i d'amics, com els aniversaris, batejos, comunions i els casaments.

Tradicionalment el pastís d'un casament és de diversos pisos. El moment que els nuvis el comencen a tallar, es costum que els convidats els facin una foto i es posin a aplaudir.

En els aniversaris hom sol posar un pastís gelat amb el nom de la persona o "felicitats" escrit amb xocolata o amb nata. El costum més generalitzat és clavar-hi unes espelmes petites, si pot ser tantes com anys es cumpleixin. El que fa anys les bufa per apagar-les després de demanar un desig.

El meu pastís preferit és el de formatge, que es prepara així.

2 Tarrines de Mascarpone
1 Tarrina de Philadelphia
400 ml Nata per muntar
500gr de Sucre
5 Ous
1/2 paquet de galetes Digestive
125 ml de Mantega
Melmelada de fruites
Un bol
Un motllo
Una cullera
El forn
Una cassola xicoteta per a fondre la mantega

1.
En un bol posem el mascarpone, el philadelphia, els ous, la nata, el sucre i ho batem tot fins aconseguir una massa homogenea.
2.
Triturem les galetes, fonen la mantega i ho barrejem fins que quedi una massa consitstent. Disposem aquesta massa pel fons del motllo on farem el pastis.
3.
Incorporem amb cura la massa del pastis al motllo que ja tenim preparat.
4.
Precalentem el forn a 160 graus i fornegem uns 80 minuts.
5.
Retirem del forn i deixem reposar unes hores per tal que quatlli.
6.
Finalment escamparem la melmelada per la superficie del pastis.

Temps de preparació: 15 min
Temps de cocció: 80 min

La meua conclusió és que no hi ha res millor al món i et poden endolçar la vida.