Tauler d'anuncis del Departament de Valencià de l'IES Vilamarxant
dijous, de febrer 24, 2011
els aliments
l'alimentació: lèxic
3 comentaris:
rzn anim pere!!!!
ha dit...
Alimentació pastissera, perquè està provat que si només menges pastís no et fas gros, ja que un home va menjar solament pastissos durant 3 mesos i es va aprimar 5 quilos. A més estàn bonissims i hi ha de totes les classes. Algunes dades dels pastissos:
Generalment els pastissos combinen farina, sucre o edulcorants, ous, llet, aigua, oli i llevats. També s'hi pot posar fruita natural o en suc. Per fer-los més divertits es decoren amb dolços, amb crema, gominoles, confits i caramels.
La majoria de pastissos s'elaboren amb farina de blat, per tant és important la manera la barrejar els ingredients perquè la massa no adquireixi una textura pastosa, s'ha de remenar el mínim possible una vegada s'hi hagi afegit la farina. La forma de remenar els ingredients dels pastissos és diferent de la del pa. Mentre que la massa del pa s'ha de treballar fort, la del pastís es remena amb cura i poc a poc. El secret d'un bon pastís és la manera de batre els ous i els llevats que s'hi posen, que fan que la massa sigui esponjosa.
És recomanable no utilitzar farina integral, ja que tenen un elevat contingut de gluten. Si es vol fer de xocolata només s'ha d'afegir xocolata en pols a la massa. L'oli ha de ser de sabor suau, si se'n posa un de gust intens pot ocultar el sabor dels ingredients.
Els pastissos s'acostumen a menjar a les festes i reunions familiars i d'amics, com els aniversaris, batejos, comunions i els casaments.
Tradicionalment el pastís d'un casament és de diversos pisos. El moment que els nuvis el comencen a tallar, es costum que els convidats els facin una foto i es posin a aplaudir.
En els aniversaris hom sol posar un pastís gelat amb el nom de la persona o "felicitats" escrit amb xocolata o amb nata. El costum més generalitzat és clavar-hi unes espelmes petites, si pot ser tantes com anys es cumpleixin. El que fa anys les bufa per apagar-les després de demanar un desig.
El meu pastís preferit és el de formatge, que es prepara així.
2 Tarrines de Mascarpone 1 Tarrina de Philadelphia 400 ml Nata per muntar 500gr de Sucre 5 Ous 1/2 paquet de galetes Digestive 125 ml de Mantega Melmelada de fruites Un bol Un motllo Una cullera El forn Una cassola xicoteta per a fondre la mantega
1. En un bol posem el mascarpone, el philadelphia, els ous, la nata, el sucre i ho batem tot fins aconseguir una massa homogenea. 2. Triturem les galetes, fonen la mantega i ho barrejem fins que quedi una massa consitstent. Disposem aquesta massa pel fons del motllo on farem el pastis. 3. Incorporem amb cura la massa del pastis al motllo que ja tenim preparat. 4. Precalentem el forn a 160 graus i fornegem uns 80 minuts. 5. Retirem del forn i deixem reposar unes hores per tal que quatlli. 6. Finalment escamparem la melmelada per la superficie del pastis.
Temps de preparació: 15 min Temps de cocció: 80 min
La meua conclusió és que no hi ha res millor al món i et poden endolçar la vida.
M'agrada la Dieta Mediterrània perqué és sana i equilibrada.També, és molt variable.
Es coneix com a dieta mediterrània a la manera d'alimentar-basat en una idealització d'alguns patrons dietètics dels països mediterranis, especialment: Espanya, sud de França, Itàlia, Grècia i Malta. El 16 de novembre va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Prèviament, el 2007, el Govern espanyol va proposar la candidatura de la dieta mediterrània per a la seva inclusió en la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, però va ser rebutjada en la conferència internacional que la UNESCO va realitzar a Abu Dhabi.
Les característiques principals d'aquesta alimentació són un alt consum de productes vegetals (fruites, verdures, llegums, fruits secs), pa i altres cereals (sent el blat l'aliment base), l'oli d'oliva com a greix principal i el consum regular de vi en quantitats moderades.
La Sopa coberta és un plat que ami m'agrada molt en hivern
Sopa coberta
Aliments: Fideus Aigua Suc Oli Ou
Estis: Olla Cullera. Plat fons
Ja esmentada en la "Taula de Nadal" com una forma tradicional d'aprofitar, per a un primer plat, el brou de l'olla dels dies grans. En una cassola d'obra plana i vores no baixes es fa un bon llit de llesquetes de pa prèviament torrades, i afegirem els menuts de la gallina ben tallats. Els menuts poden haver-se cuit en l'olla; o sofregits amb oli fi (potser-se també amb oli i mantega de vaca a parts iguals), posant un poc de tomaca, quan siguen ben daurats, i sal. Esbargirem el sofregit per damunt del pa; abocarem el brou necessari, ben calent, i ho posarem al foc o al forn, sols el curt temps precís per a que es trave el conjunt. Podrem decorar la sopa amb trossets o rodanxes fines d'ou dur, i la servirem molt calenta.
Alimentació rápida La pizza La pizza és molt bona. Es rápida perquè es fa molt rápid.I a més és saludable perquè conté una massa casera acompanyada per una exel·lent tomaca una mescla de tres formatges també té pernil de bodega gambes i xampinyons. Jo he elegit aquesta alimentació perquè és uns dels menjars que més m'agraden i que estan molt bé.
3 comentaris:
Alimentació pastissera, perquè està provat que si només menges pastís no et fas gros, ja que un home va menjar solament pastissos durant 3 mesos i es va aprimar 5 quilos. A més estàn bonissims i hi ha de totes les classes. Algunes dades dels pastissos:
Generalment els pastissos combinen farina, sucre o edulcorants, ous, llet, aigua, oli i llevats. També s'hi pot posar fruita natural o en suc. Per fer-los més divertits es decoren amb dolços, amb crema, gominoles, confits i caramels.
La majoria de pastissos s'elaboren amb farina de blat, per tant és important la manera la barrejar els ingredients perquè la massa no adquireixi una textura pastosa, s'ha de remenar el mínim possible una vegada s'hi hagi afegit la farina. La forma de remenar els ingredients dels pastissos és diferent de la del pa. Mentre que la massa del pa s'ha de treballar fort, la del pastís es remena amb cura i poc a poc. El secret d'un bon pastís és la manera de batre els ous i els llevats que s'hi posen, que fan que la massa sigui esponjosa.
És recomanable no utilitzar farina integral, ja que tenen un elevat contingut de gluten. Si es vol fer de xocolata només s'ha d'afegir xocolata en pols a la massa. L'oli ha de ser de sabor suau, si se'n posa un de gust intens pot ocultar el sabor dels ingredients.
Els pastissos s'acostumen a menjar a les festes i reunions familiars i d'amics, com els aniversaris, batejos, comunions i els casaments.
Tradicionalment el pastís d'un casament és de diversos pisos. El moment que els nuvis el comencen a tallar, es costum que els convidats els facin una foto i es posin a aplaudir.
En els aniversaris hom sol posar un pastís gelat amb el nom de la persona o "felicitats" escrit amb xocolata o amb nata. El costum més generalitzat és clavar-hi unes espelmes petites, si pot ser tantes com anys es cumpleixin. El que fa anys les bufa per apagar-les després de demanar un desig.
El meu pastís preferit és el de formatge, que es prepara així.
2 Tarrines de Mascarpone
1 Tarrina de Philadelphia
400 ml Nata per muntar
500gr de Sucre
5 Ous
1/2 paquet de galetes Digestive
125 ml de Mantega
Melmelada de fruites
Un bol
Un motllo
Una cullera
El forn
Una cassola xicoteta per a fondre la mantega
1.
En un bol posem el mascarpone, el philadelphia, els ous, la nata, el sucre i ho batem tot fins aconseguir una massa homogenea.
2.
Triturem les galetes, fonen la mantega i ho barrejem fins que quedi una massa consitstent. Disposem aquesta massa pel fons del motllo on farem el pastis.
3.
Incorporem amb cura la massa del pastis al motllo que ja tenim preparat.
4.
Precalentem el forn a 160 graus i fornegem uns 80 minuts.
5.
Retirem del forn i deixem reposar unes hores per tal que quatlli.
6.
Finalment escamparem la melmelada per la superficie del pastis.
Temps de preparació: 15 min
Temps de cocció: 80 min
La meua conclusió és que no hi ha res millor al món i et poden endolçar la vida.
M'agrada la Dieta Mediterrània perqué és sana i equilibrada.També, és molt variable.
Es coneix com a dieta mediterrània a la manera d'alimentar-basat en una idealització d'alguns patrons dietètics dels països mediterranis, especialment: Espanya, sud de França, Itàlia, Grècia i Malta. El 16 de novembre va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Prèviament, el 2007, el Govern espanyol va proposar la candidatura de la dieta mediterrània per a la seva inclusió en la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, però va ser rebutjada en la conferència internacional que la UNESCO va realitzar a Abu Dhabi.
Les característiques principals d'aquesta alimentació són un alt consum de productes vegetals (fruites, verdures, llegums, fruits secs), pa i altres cereals (sent el blat l'aliment base), l'oli d'oliva com a greix principal i el consum regular de vi en quantitats moderades.
La Sopa coberta és un plat que ami m'agrada molt en hivern
Sopa coberta
Aliments:
Fideus
Aigua
Suc
Oli
Ou
Estis:
Olla
Cullera.
Plat fons
Ja esmentada en la "Taula de Nadal" com una forma tradicional d'aprofitar, per a un primer plat, el brou de l'olla dels dies grans. En una cassola d'obra plana i vores no baixes es fa un bon llit de llesquetes de pa prèviament torrades, i afegirem els menuts de la gallina ben tallats. Els menuts poden haver-se cuit en l'olla; o sofregits amb oli fi (potser-se també amb oli i mantega de vaca a parts iguals), posant un poc de tomaca, quan siguen ben daurats, i sal. Esbargirem el sofregit per damunt del pa; abocarem el brou necessari, ben calent, i ho posarem al foc o al forn, sols el curt temps precís per a que es trave el conjunt. Podrem decorar la sopa amb trossets o rodanxes fines d'ou dur, i la servirem molt calenta.
Alimentació rápida
La pizza
La pizza és molt bona. Es rápida perquè es fa molt rápid.I a més és saludable perquè conté una massa casera acompanyada per una exel·lent tomaca una mescla de tres formatges també té pernil de bodega gambes i xampinyons. Jo he elegit aquesta alimentació perquè és uns dels menjars que més m'agraden i que estan molt bé.
Publica un comentari a l'entrada